Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
21.10.2021

TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar

TÜBİTAK ULAKBİM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’deki tüm üniversitelere onbinlerce dergi, binlerce e-kitap ve daha birçok kaynak türü içeren veri tabanları sağlamaktadır. Webinar’a katılın hem erişebileceğiniz içeriğe hem nasıl erişebileceğinize hem de pratik özelliklere dair bilgi edinin.

• EBSCO’nun 26 adet veri tabanına erişim
• Dünyanın önde gelen yayıncılarından derlenmiş 20,100’den fazla tam metin dergiyi ve binlerce farklı doküman türünü (eKitaplar, konferans bildirileri, SWOT analizleri ve raporlar) kapsayan içerik
• Tüm disiplinlerde en önemli alan ve atıf indekslerinde yer alan dergilerin tam metinleri.
 ATLA Religion, ERIC, Historical Abstracts, MLA International Bibliography, PsycINFO, Social Sciences Citation Index (SSCI), Scopus
 AGRICOLA, Biological Abstracts, CAB Abstracts, Chemical Abstracts, E.I. Compendex, GeoRef, Inspec, Science Citation Index (SCI), Scopus
• Erişim tarihi 1800’lerin sonuna kadar uzanan dergiler
• Pratik özellikler: Kaynak tarama, kişisel klasör kullanımı, arama ve dergi hatırlatmaları oluşturma, otomatik olarak kaynakça oluşturm, vs.

Not: *Kayıt olduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.

Tarih ve Saat : 21.10.2021 / 13:30

Kayıt linki için tıklayınız.