Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü
10.11.2020

InCites Yeni Kullanıcı Arayüzü & Journal Citation Reports & Essential Science Indicators= Araştırma Performansı


Değişen InCites ara yüzü ile ilgili  Clarivate Web of Science işbirliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi mensupları için;

10 Kasım 2020 Salı günü Saat 14:00’da “Yeni InCites Platformu Eğitimi”  gerçekleştirecektir.  Eğitim dili Türkçedir. Platform eğitimine ilişkin içerik ve kayıt linki aşağıdadır.


Kayıt Linki:

https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=eac7eccc9599d9f84b22c011de16ded6b

Tarih ve Saat : 10 Kasım 2020 Salı Türkiye Saati ile 14:00-15:30


 

18 Kasım 2020 Çarşamba günü Saat 14:00’da “Yeni InCites Platformu Eğitimi”  gerçekleştirecektir.  Eğitim dili Türkçedir. Platform eğitimine ilişkin içerik ve kayıt linki aşağıdadır.


Kayıt Linki:

https://t.co/5d4jKNu1jt?amp=1

Tarih ve Saat : 18 Kasım 2020 Çarşamba Türkiye Saati ile 14:00-15:30


 

02 Aralık 2020 Çarşamba günü Saat 14:00’da “Yeni InCites Platformu Eğitimi”  gerçekleştirecektir.  Eğitim dili Türkçedir. Platform eğitimine ilişkin içerik ve kayıt linki aşağıdadır.

Kayıt Linki:
https://t.co/4uNQHWGxoP?amp=1
Tarih ve Saat : 02 Aralık 2020 Çarşamba Türkiye Saati ile 14:00-15:30


 

InCites Web of Science Core koleksiyon verileri ile hazırlanmış bir araştırma değerlendirme platformudur.

• Araştırma performansınızı kıyaslama

• Araştırma stratejinizi tanımlama

• Bilimde yeni trendleri izlemeyi ve en etkili araştırma projelerini tespit etme

• Dergiler, Konferans Bildirileri ve Kitapların seçim kriterlerini

• Dergi etki faktörü- JIF, Quartiles verilerine erişme

• Temel verileri keşfetme (Yazarlar, Kurumlar, Ülkeler, Araştırma Alanları, Dergiler, Fon verenler)

 

--

Üniversitemiz, araştırma girdi ve çıktılarının ölçümü, güncel eğilimlerin takibi ve makalelerin, dergilerin, kurumların, yazarların ve bölgelerin karşılaştırılmasına imkan sunan InCites ve dergi atıflarının özet  analizini sunan bir Journal Citation Reports raporlama aracına abone olmuştur.

Incites veri tabanını kullanabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. Web of Science kaydınız varsa kullanıcı adı-şifreniz ile giriş yapabilirsiniz, kaydınız yoksa “Register email adress” bağlantısına tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

InCites Erişim Adresi: https://incites.clarivate.com/

JCR Erişim Adresi: https://jcr.clarivate.com/

ESSENTIAL SCIENCE INDICATORS Erişim Adresi: http://esi.clarivate.com/

NOT: InCites data setleri oluşturmak, WoS’tan veri kaydetmek gibi işlemler içi kayıt (register) olmak zorunludur. Ayrıca WoS’tan InCites’a geçiş için kullanıcı adı şifre almak gerekmektedir.

INCITES Araştırma girdi ve çıktılarının ölçümü, güncel trendlerin takibi ve makalelerin, dergilerin, kurumların, kişilerin ve bölgelerin karşılaştırılması imkanını sunan, bütünleşik web tabanlı tek akademik platformdur

 

 

Eğitim Dokümanları

·        InCites Benchmarking & Analytics

·        Journal Citation Reports

·        Essential Science Indicators

NOT: InCites data setleri oluşturmak, WoS’tan veri kaydetmek gibi işlemler içi kayıt (register) olmak zorunludur. Ayrıca WoS’tan InCites’a geçiş için kullanıcı adı şifre almak gerekmektedir.

InCites Nedir?

Araştırma girdi ve çıktılarının ölçümü, güncel trendlerin takibi ve makalelerin, dergilerin, kurumların, kişilerin ve bölgelerin karşılaştırılması imkanını sunan, bütünleşik web tabanlı tek akademik platformdur.

INCITES İLE ÇOK DAHA FAZLASINI YAPIN!

· Kuruluşunuza eş değer diğer kuruluşlar kimler ve onlara göre performansınız ne durumda?

· Kurumunuzdaki yüksek performans gösteren araştırmacılar kimler ve kimlere istihdam sağlamalısınız?

· Başarılı işbirlikleriniz hangileri ve hangilerini geliştirmeniz gerekir?

· Hangi depratmanlar kendi alanlarında etkilerini gösterebilmiş ve buna göre güncel kaynak analizi nasıl olmalıdır?

INCITES BENCHMARKING & ANALYTICS

Yeni nesil InCites tamamen entegre olarak karşılaştırmalı değerlendirmeler ve analizler sağlar. İhtiyacınız olan cevapları InCites ile kolayca edinebilirsiniz. Görsel araçlarla zenginleştirilmiş yeni nesil InCites arayüzü, hem işe yeni başlayan araştırmacılar hem de tecrübeli olanlar için yeterince esnek ve kullanımı kolay bir şekilde tasarlanmıştır.

· Web of Science ile sorunsuz bir şekilde çalışan veri kümeleri

· Temel performans göstergeleri gibi makale kayıtlarına tam bir şeffaflıkla güvenle erişebilme

· Kişiselleştirme seçenekleri ile iş akşınızı kolayca özelleştirme imkanı sağlar.

Yeni nesil InCitesWeb of Science’ dan sağlanan sektörün en güvenilir içerik ve ispatlanmış atıf ölçütlerini kullanmaktadır. Yenilenmiş arayüzüyle bu eşsiz çözüm ile kurum yönetimleri, fon sağlayıcılar, kamudaki karar alıcılar, bilgi profosyenelleri, araştırmacılar, kütüphaneciler ve yayıncılar araştırma değerlendirmesi ve karşılaştırması konusunda kesinlikle büyük bir fayda sağlayacaktır.

Clarivate Analytics Research Analytics çözümleri, kurumların araştırma faaliyetlerini daha iyi anlamasına, programlarıyla önde gelen araştırmacıları etkilemesine, fon sağlamayı garanti altına almasına, işbirlikleri kurmasına, benzerleri arasında karşılaştırma yapmasına ve kaynakların etkin dağılımına yardımcı olmaktadır.

JOURNAL CITATION REPORTS

Web of Science’dan alınan dergi verileri işlenir,  değerlendirilir, hesaplanır ve “DÜNYANIN EN ÖNEMLİ DERGİLERİ” Journal Citation Reports aracılığı ile sunulur.

BİR DERGİNİN ARAŞTIRMA ÇEVRESİNDEKİ GERÇEK YERİNİ ÖĞENİN

Küresel araştırma ortamı değişiyor. Daha işbirlikçi ve daha rekabetçi bir ortamda var olmak gerekiyor. 

Journal Citation Reports, eleştirel ve atıf verilerine dayalı dünyanın önde  gelen dergilerini değerlendirmek için tarafsız, sistematik ve objektif araçlar sunan, ölçülebilir istatistiki bilgiler içeren kapsamlı bir

veritabanıdır.  

JCR, atıf referanslarını inceleyerek, araştırma, dergi ve kategori düzeylerindeki etkileri ölçmekte ve alıntı yapılan ve atıfta bulunulan dergiler arasındaki ilişkiyi göstermektedir. 

WEB OF SCIENCE VERİLERİNE DAYANARAK ANALİZ YAPILIR

JCR, Web of Science’daki bilim ve sosyal bilim dergi atıflarının özet  analizini sunan bir raporlama aracıdır. Web of Science Core Collection, alanında en önemli ve en yararlı olduğuna inanılan seçilmiş aktif dergileri içerir.

DESTEKLEYİCİ BİR DERGİ DEĞERLENDİRME ARACI

Journal Citation Reports, aşağıdakiler de dahil olmak üzere araştırma ekosisteminde yaygın olarak kullanılmaktadır: 

  • Kütüphaneciler için koleksiyonlarındaki dergilerin seçimi veya çıkarılması, arşive kaldırmadan önce her derginin koleksiyonda ne kadar süre tutulacağı gibi konularda karar destek aracıdır. 
  • Yayıncılar ve editörler dergilerin piyasadaki etkisini belirleyebilir ve editoryal fonksiyonlarını inceleyebilirler.
  • Yazarlar yayın yapacakları en uygun ve etkili dergileri tespit edebilir ve ayrıca makale yayınladıkları dergilerin durumunu da  takip edebilirler.
  • Akademisyenler ve öğrenciler ilgili alanlarındaki güncel okuma listelerini nerede bulabileceklerini öğrenebilirler.
  • Yöneticiler ve bilgi analiz uzmanları stratejik ve finansman kararlarını vermek için bibliyometrik ve atıf modellerini  izleyebilirler. 

JOURNAL CITATION REPORTS’UN ÖZELLİKLERİ

  • 81 ülkeden yaklaşık 230 disiplinde 2,550'den fazla yayıncının 11.000'den fazla dergisini kapsamaktadır.
  • Dergi verilerine göre sıralama -  Journal Impact Factor, immediacy index, total cites, total articles, cited half -life, journal title ve  daha fazlası
  • Konu kategorisi verilerine göre sıralama - Total cites, median impact factor, aggregate impact factor, aggregate immediacy index,  aggregated cited half-life, number of journals in category, number of articles in category
  • Beş yıllık Etki Faktörü, size daha geniş bir atıf etkinliği aralığı gösterir. Bu özellik, atıf aktivitesinin birkaç yıl boyunca artmaya  devam ettiği dergiler için, toplam referans etkinliklerinin daha fazlasının kritik bir performans metrike dahil edilmesine izin verir. 
  • Dergi performanslarını kategoriler yoluyla anlamak için; “Journal Impact Factor Percentile” kullanılabilir.
  • Eigenfactor® Metrics,  dergiler arasındaki ilişkileri, akademik literatürü g öz önünde bulundurarak, derginin prestij ve atıf etkisini  yansıtacak şekilde JCR ’dan aldığı dergi günlük verilerini kullanır.
  • Journal Impact Factor Box , Journal Impact Factor'u, derginin farklı kategorilerde nasıl sıraladığ ını, grafik bir yorum olarak  görselleştirmesini sağlar.
  • Rank-in-Category Tables,  çoklu kategoriler bağlamında dergileri değerlendirmek için kullanılır.
  • Kendine yapılan atıfların Journal Impact Factor’u nasıl etkilediğini görmek için Journal Self-citations kullanılır.