Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
07.06.2021

Algoritma Hackathonu 2021

Bölümümüz NEÜ Bilişim Topluluğu ve Google Developer Group (GDG) Konya organizatörlüğünde 29-30 Mayıs tarihlerinde AlgoHack 2021 yaruşması düzenlendi. AlgoHack 2021 yarışması 89 farklı üniversiteden 340 katılımcıyla Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gördü. Lise, üniversite ve mezun düzeyindeki katılımcıların algoritmalarıyla yarıştığı toplamda 2 gün süren ve 13 faklı firmanın sponsor olduğu Algoritma Yarışmasında 35 adet ödül dağıtıldı. Toplamda iki aşamadan oluşan yarışmanın ilk turunda yarışmacılara 3 tane soru verildi ve 2 saat boyunca kıyasıya mücadele eden yarışmacılardan sadece 42 tanesi ikinci tura geçmeye hak kazandı. İkinci turda da yarışmacılar kendilerine verilen problemi algoritmarıyla çözmek için kıyasıya yarıştılar. Yarışmanın sonucunda, yazdığı kodlarla diğer yarışmacılardan daha başarılı bulunan 3 isim dereceye girmeye hak kazandı. Bunun yanı sıra ilk 25’e giren yarışmacılara da çeşitli ödüller dağıtıldı. Brinci bu sene düzenlenen yarışmada emeği geçen AlgoHack’21 ekibine, öğrencilerimize inanarak bu organizasyonu düzenlememizde yardımcı olan sponsorlarımıza ve desteğini esirgemeyen tüm hocalarımıza bölümümüz adına teşekkür eder, bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ederiz.