Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
19.05.2020

Güncel Staj Duyurusu (19.05.2020)

Bilgisayar Bölümü Staj Dersleri İle ilgili Güncel Duyurular – 18.05.2020

 

İçinde bulunduğumuz Pandemi (Salgın) sürecinden dolayı 2019-2020 bahar döneminde alınan ve yazın yapılması gereken staj dersleri ile ilgili olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

 

  1. Mezun durumundaki isteyen öğrencilerimiz sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılıyla sınırlı olmak üzere, bölüm staj komisyonu tarafından hazırlanacak esaslar doğrultusunda, stajlarını  bölümde yapabileceklerdir. Başvuru yapmak için, bu duruma özel hazırlanmış “Ek-1_MezunBolumBasvuru” isimli belgenin sadece “Öğrenci tarafından doldurulacak” kısmını doldurup classroom’da ilgili dersin alanına yüklemeleri yeterlidir. Ek-1 ve Ek-2’yi doldurmalarına gerek yoktur. Staj işleyişine ilişkin esaslar, bütünleme sonuçlarının açıklanmasını takiben salgın sürecinin durumuna göre belirlenecek ve ilan edilecektir.
  2. Bölümde staj yapmak isteyen mezun durumdaki öğrencilerimiz için, “Ek-1_MezunBolumBasvuru”  belgesini yüklemek için son tarih 06.Temmuz.2020 pazartesi günüdür.
  3. İsteyen öğrencilerimiz, stajlarını normal süreçteki haliyle yaz sezonunda normal işleyişe uygun şekilde yapabileceklerdir.
  4. İsteyen öğrencilerimiz, bu döneme mahsus olmak üzere, uzaktan çalışan firmalarda da staj yapabileceklerdir.
  5. İsteyen öğrencilerimiz, bu döneme mahsus olmak üzere, daha önce staj yaptığı firmalarda yeni stajlarını da yapabileceklerdir.
  6. İsteyen öğrencilerimiz 2019-2020 yaz sezonunda yapması gereken stajını erteleyerek 2020-2021 yaz sezonunda yapabileceklerdir. Sözü edilen yaz sezonuna iki farklı stajı denk gelen öğrencilerimiz her iki stajını da aynı dönemde yapabilecektir. Parçalı staj yapma imkanı sunulacaktır. Bu tercih için, bu dönem başvuru yapmaya gerek yoktur.
  7. Herhangi bir eğitim-öğretim faaliyeti veya Fiili olarak ders işlenecek Yaz okulu ile staj dersleri aynı anda yapılamayacaktır. Uzaktan ders işleyecek ve devam zorunluğu olmayan yaz okulu için açıklama bölüm sayfasında ilan edilmiştir.
    (https://erbakan.edu.tr/bilgisayarmuhendisligi/duyuru/21748/uzaktan-egitim-yapan-yaz-okulu-ve-staj-hakkinda )
  8. Staj belgelerinin teslimi hakkında işleyiş  daha önce ilan edildiği şekilde yapılacaktır. (https://www.erbakan.edu.tr/bilgisayarmuhendisligi/duyuru/20894/staj-belgeleri-teslimi-hk ).
  9. Evrak teslimine ait son tarih güncellenmiştir. Sigortanızın yapılabilmesi için, stajınızın başlama tarihinden en az 15 gün öncesinden evraklarınızı sisteme yüklemiş olmanız gerekmektedir.

Not: Firmalar ile gerçekleşen evrak onay sürecini de dijital ortamda gerçekleştirebilirsiniz.