Beslenme ve Diyetetik Bölümü
06.06.2018

6 HAZİRAN 2018 DİYETİSYENLER GÜNÜ İFTAR YEMEĞİ ETKİNLİĞİ

Dünya Diyetisyenler Günü 6 Haziran Çarşamba günü Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımı ile kutlandı. Kutlamalar Bölümümüz Sağlıklı Beslenme Topluluğu’nun girişimi ile düzenlenen iftar yemeği ile taçlandırıldı. Bu güzel ve anlamlı geceye bölümümüz öğretim elemanları ve kıymetli öğrencilerimizle birlikte 75 konuğumuz katılmıştır. Güzel ve samimi bir atmosferde gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

Diyetisyenler sağlık bakım personeli olarak özel bilgi ve yeteneklerini kullanarak beslenme bilimini bireyler ve toplumun sağlıklı yaşamını desteklemeye aktarmakta ve bireylere sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme değişikliklerini kazandırmada yardımcı olmaktadır. Ayrıca hastaların ve toplumun sağlığını geliştirmek için yoğun emek harcamaktadır.

Diyetisyenler görev yapmakta oldukları hastanelerde ve kurumlarda yetişkin ve çocuk klinikleri, nutrisyon ekipleri, diyet polikliniği, yiyecek ve içecek hizmetleri vb. birçok farklı görev kollarında hizmet vermektedirler. Bilimsel kanıta dayanan güncel geçerli beslenme bilgilerinden ve uygulamalarından yararlanarak topluma hizmet sunmaktadır.

Her yıl 6 haziran ‘Diyetisyenler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Bölümümüz ve topluluğumuz adına tüm meslektaşlarımızın ve geleceğin diyetisyenleri olan öğrencilerimizin “6 Haziran Diyetisyenler Gününü “ kutluyoruz.