Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
03.01.2022

Kapsül Teknolojisi Sağlıkla Buluşuyor

 

Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek veren ve ülke geleceğine öncülük edecek çalışmaları yakından takip eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi kapsül teknolojisi ile sağlığı buluşturmayı hedefliyor.

Üniversitemiz  ve Tıp Fakültesi Dekanlığı Milli Teknoloji Hamlesine destek vermek ve sağlık çalışmaları alanında ülke geleceğine öncülük edecek çalışmaları planlamak ve sürdürmek hedefinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Genel Koordinatörü Mehmet Ali Tulukcu ve Kapsül ekibi Tıp Fakültesi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Asım Duman Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda akademik gelişim amacında olan öğrenciler ve akademisyenlere Kapsül’ün imkanları, destek alanları, ekibi anlatıldı. Konya’da birçok etkin laboratuvarı da olan Kapsül, sağlık teknoloji laboratuvarı da kurmayı ve etkinleştirmeyi planlıyor. Bu kapsamda üniversitelerde işbirliği önemli. Kapsül Teknoloji Platformu Genel Koordinatörü Mehmet Ali Tulukcu da kapsül nedir, ne zaman kuruldu, nasıl başvurulur bunlardan bahsederek bilgiler verdi.

SAĞLIKTA TEKNOLOJİYİ GELİŞTİREN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ

Üniversitemiz ve Tıp Fakültesi olarak Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı yapacak her konuda üstlerine düşeni yapmaktan çekinmediklerini belirten toplantının Moderatörü Doç. Dr. Pembe Oltulu, “Bu konuda iletişim ve işbirliğini hem rektörlüğümüz hem dekanlığımız önemsiyor. Milli Teknoloji Hamlesi çatısı altında oluşturulacak sağlık projelerinde bulunmak da istiyoruz. Şimdi öğrencilerimizle böyle bir yola çıktık. Araştırma grupları kuracağız. Gruplarda öğrenciler, asistan hekimler ve hocalarımız olacak. Sağlıkta teknolojiyi geliştiren çalışmalar yürüteceğiz. Çocuklarımız deney hayvanları sertifikalarını da alacak. Bu çalışmalarla birlikte belki de bu platformlarda ve benzeri yerlerde sağlık teknoloji laboratuvarlarının kurulmasını ve kalitesini artıracağımızı düşünüyorum. Biz üniversite olarak uluslararası işbirliği ve çalışmaları da çok önemsiyoruz. Bu sayede uluslararası paydaşlarla işbirliği şansımız da artacak” diye konuştu.



ÇALIŞMALARIMIZA KAPSÜL’ÜN KATKILARI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

“Yenilikçi Tıp Eğitimi için teknolojiye yüzümüzü dönmek zorundayız” diyen Oltulu, “Bu teknoloji çalışmaları içerisinde en önemlisi yapay zeka çalışmaları. Günümüzde bu konu ciddi anlamda ilerlemiş durumda. Hem eğitim hem hasta yönetiminde yapay zeka çalışmaları konusunda bizde buna katkı vermeyi planlıyoruz. Yine gen tedavisi konusunda da çalışmalarımızı her zaman sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bizim modern teknolojik ve gelişmiş son tedavi yöntemlerini milli olarak yapabilme ve yenilerini geliştirebilme kabiliyetimizi kullanmamız gerekiyor. Tabi bunlarda Kapsül’ün de katkılarının olacağını düşünüyoruz. Bu konuda yakın zamanda çalışmalara da başlayacağız. Ön çalışmalarımızı yapıyoruz diyebilirim. Kapsül teknolojisi ile sağlığı buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

MOTİVASYON VE HEYECANIMIZ YÜKSEK

Kapsül’ün teknoloji takımlarını desteklediğini günümüz şartlarında sağlığın da teknolojiden ayrı düşünülemediğini ifade eden Oltulu, “Kapsül bu anlamda desteğini esirgemiyor. Bizim burada projelerimizi sunmamız önemli. Bizde öğrencilerimiz ve hocalarımızla bu konuda çalışacağız. Konya Anadolu’nun merkezinde bir şehir. Gelecekte Konya’nın ülkemiz için sağlık alanında da güzel teknolojik çalışmalara öncülük edeceğinden de eminim. Hem hastalarımızın konforunu, tanı tedavisini kolaylaştıracak hem de eğitim sistemine katkı yapacak ürünler, buluşlar çıkaracağımıza inanıyorum. Tıp Fakültesi olarak katma değer yapacak yeni sağlık teknolojisi çalışmaları için motivasyon ve heyecanımız yüksek. Akademik Gelişim Programı’na katılan bütün öğrencilerimiz de tanıtım toplantısına katılarak ilgilerini gösterdiler. Gençlerin dinamizmi, hocalarımızın tecrübesi ve güzel desteklerle, umarım önemli işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.