Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
06.11.2015

Onur Kaynağımız: Necmettin Erbakan Üniversitesi - Rıdvan Bülbül - Yeni Meram Gazetesi

Onur Kaynağımız: Necmettin Erbakan Üniversitesi - Rıdvan Bülbül - Yeni Meram Gazetesi

 

Ne zaman Necmettin Erbakan Üniversitesine ilişkin bir başarı haberi okusam ya da duysam, huzur bulur, aydınlanır ve mutluluk duyarım.

Önce Üniversitenin adı yakın dostum nitelikli ve beyefendi Devlet adamı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ’lı anılarım  resmi geçit yapar gibi yüreğimde canlanır ve yine “Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer” der dururum. Sonra Şeyh Edebali’nin

öz sözü geçmişten kopar ve gelir:

   ■  Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilmez.

Daha sonra Hz. Osman’ın ruhları okşayan  seslenişi heyecan dalgasını pekiştirir;

  ■ Geçmişten ibret alın ve hayra çalışın.

 ■ Lenf bezi (Lenfoma) kanserine yakalanan  Türkmenistanlı Olga Muhammedova , çareyi Konya’da buldu. Necmeddin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kök hücre nakli ile Olga’nın  sağlık durumu şimdi gayet iyi…

Bu haber, benim de hastanem olan Tıp Fakültesi Hastanesine alıp götürdü. Doçentlikten Profesörlüğe yükselen her şeyden önce insan gibi insan, tüm hastalarına güler yüzle yaklaşan Prof. Dr. Hüseyin Ataseven’i aynı dinamizm içinde buldum, yine arı gibi çalışıyor, ekibiyle hastalarına mesai saati dışında da şifa dağıtmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ataseven için mesai gece gündüz, tatilde, bayramda hastalarının yanında olmaktı; hem şifa dağıtıyor

hem de hayır duaları alıyordu. Bu kez

ününü duyduğum Gastroenteroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’le tanışmakta benim için bir kazanımdı. Aynı bölümde görev alan doktor ve yardımcı çalışanların hep gülen, çevreye pozitif ışık saçan kişiler  olmanın saygısını hak ediyorlar.

■ Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi.
Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.
Saltanat dedikleri bir cihân kavgasıdır.
Olmaya baht ü saadet dünyada vahdet gibi

(Kanuni Sultan Süleyman)

■ Vatan, sağlığa benzer, değeri kaybedilince anlaşılır. ( Süleyman Nazif)

Hastanenin iki katını içine alan suit odalı özel bölümler,  onarım ve düzenlemelerle  beş yıldızlı otel düzeyine ulaşmış. Hastalar sanki tedaviye değil, dinlenceye gelmişler gibi, Akyokuş’un pastoral manzarasıyla ve mis gibi havasını soluyarak Tüm görevliler, nazik,  deneyimli kişiler.

■ İki şeyin elden gitmeden değerini anlamak zordur. Biri sağlıktır, öteki gençlik. (Hz. Ali)

Direksiyon başında saygı değer kadim dostum Prof. Dr. Muzaffer Şeker olunca, her şey düzenli ve tıkırında işliyor. Tıp alanında yeni başarılara imza atılıyor, ses getiriyor, sadece Konya’nın değil,  bölgenin sağlık güvencesi olmaya güçlenerek devam ediyor.

■ Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır demektir. (Arap Atasözü )  

Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektörlüğünün

  1. döneminde deneyim ve donanımlarını ortaya koyarak “başarılı yönetici figürünü” daha ileriye taşıyor. Kuşkusuz, başarı çıtası sadece Tıp Fakültesi ile sınırlı değil. Aynı iyimser hava, yeni gelişim ve girişimleri tüm Fakülte ve yüksek okullarda da gözleniyor. Yeni Fakülte ve bölümlerin yaşama geçmesi başarı grafiğini daha da yükseltiyor.

Prof. Dr Şeker Hocanın konuşmalarında

“ Dünya’nın ihtiyaç duyduğu güzel insanları yetiştirmek istiyoruz.”  vurgusu yaparak tüm toplumların  “güzel insanlara” gereksinimi bulunduğunu sıkça dile getiriyor. Bu iyi niyet ifadesi içgüdüsel güzelliğin dışa yansıması olarak da algılanabilir.

Selçuk Üniversitesinden gelenlere bir yerine beş eklenerek yola devam edilmesi aynı zamanda yeni başarıların ayak sesidir.  Konya’yı ve yöre insanını iyi bilen ve bunu doğru okuyan Prof. Şeker hoca göreve başladığından bugüne dek ağır başlı bir kişilik sergilemektedir.  Düz, tertemiz, duyarlı babacan  bir Anadolu insanı.algısını da giderek pekiştiriyor.

Şeker Hocanın sürekli vurgu yaptığı gerçeğin altını bir kez daha çizmek isterim;

“ Erbakan adı Üniversitemize artı bir değer kazandırıyor. Zira Merhum Erbakan Hoca bilim dünyasında, Asya ve Afrika başta diğer ülkelerinde sevilen ve sayılan bir büyüğümüzdür. Biz bu sevgi ve saygıyı, dış ülkelerdeki  Üniversitelerle işbirliğinde artı değer olarak yaşama geçiriyoruz .”

Rektör Prof. Dr Muzaffer Şekerin verdiği bilgiye göre; Üniversitenin Meram Köyceğiz Mahallesi Akyokuş sırtlarında temeli 2012 yılı sonunda atılan ana yerleşkesinde çalışmalarda hız kazanarak devam ediyor. Yerleşkede her biri bin 700 metre kare alandan oluşan üç ana blok bulunuyor. Proje toplam 26 bin metre kare inşaat alanını içine alıyor. Meram’ın en yüksek kesiminde bulunan yerleşke Konya manzarasını içine alan bir fotoğraf karesi, aydınlığında saydamlığında Akyokuş’ tan kente şavkıyor.

Ana yerleşkedeki inşaat çalışmalarının tamamlamasıyla Üniversite bir açmazını da açmış olacak, kentin çeşitli yerlerine dağılan birimlerin bir araya gelmesi de sağlanacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ses getiren buluş ve çalışmalarıyla Konya’nın tanıtımına   önemli katkılar yapmaya devam edecektir.