Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
31.08.2015

Erbakan Üniversitesi Yeni Başarılara Doğru Koşuyor

 

Erbakan Üniversitesi Yeni Başarılara Doğru Koşuyor - Rıdvan Bülbül - Yeni Meram Gazetesi

 

■ Başarının sırrı amaçtaki istikrardır. (Disraeli) ■ Başarının sırrı içtenliktir. Onu anlatınca başarı senin olur. ( Giraudoux)

***

   Necmeddin Erbakan Üniversitesi, beş yıl önce kurulmasına karşın yeni kazanımlarla eğitim-öğretim yaşamına hızla ve emin adımlarla devam ediyor. Bu kez de Hukuk Fakültesi nin açılış müjdesi verildi; yasal gerekleri yerine getirilen  Fakültenin eğitim  başlaması kararı sevinçle karşılandı.

Üniversiteyi başarıdan başarıya koşturan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker müjdeli haberi verirken  “Köklü geçmişi olan fakülteleri ve yeni bölümleri ile kaliteli eğitimin öncülerinden olan üniversitemize Hukuk Fakültesi’nin de kazandırılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Hakkın ve hukukun sağlanıp korunması için kutsi bir vazife görecek güzel insanlar ve hukukçular yetiştirmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.

   ■ Ölçülü ve düzenli yapılan her işin sonu başarılı olur.  (Nizami)

Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan ile gönül bağımız ve kadim dostluğumuz vardı. Milletvekilliğine adaylığını koyduğunda Ankara’dan ayağının tozuyla ilk kez benim ziyaretime geldi o gün kurulan dostluk köprüsü oluşan kimi olumsuz koşullara karşın dimdik ayakta kaldı ve ölümüne dek sür-git devam edip gitti. Milletvekili seçildi, genel başkan oldu, Başbakan, Başbakan Yardımcılığı yaptı.  Nerede olursa olsun tanıdıklarla hep selamlarını yolladı, övücü ve onur verici dileklerini iletirdi. Ankara’da ziyaretine gider, Konya’ya geldiklerinde mutlaka görüşürdük. Bana hep “kardeşim” derdi. Ölümüyle kardeşimi de kaybetmiştim.

Prof. Dr. Şeker Erbakan adının Üniversiteye artı değerler kazandırdığı da işaret ediyor;

“ Merhum Erbakan Hoca bilim dünyasında, Asya ve Afrika başta diğer ülkelerinde çok sevilen ve sayılan bir büyüğümüzdür.. Biz bu sevgi ve saygıyı, dış ülkelerdeki bütün   Üniversitelerle işbirliğinde artı değer olarak yaşama geçiriyoruz .”

Prof. Dr Şeker Hoca çoğu konuşmalarında

“ Dünya’nın ihtiyaç duyduğu güzel insanları yetiştirmek istiyoruz.”  vurgusu yaparak tüm toplumların  “güzel insanlara” gereksinimi olduğunu ifadesi içgüdüsel duyumun dışa vurumudur. Selçuk’tan gelenlere bir yerine beş eklenerek yola devam edilmesi, yakalanan bu ivmenin eğitim tarihine başarı olarak geçeceği kuşkusuzdur. Konya’yı ve yöre insanını iyi bilen ve bunu iyi okuyan Prof. Şeker, göreve başladığından bugüne ağır başlı bir kişilik sergilemektedir. Boş konuşmayan sözlerinin altını hep dolduran, gösterişten uzak çalışkan en önemlisi de insanı insan olduğu için seven yürekli bilim adamı ve yönetici olduğu her yerde her yapan gösteriyor. Öğretim üyeleri ve idari personel “efendi ve çalışkan” diyorlar ki bu  önemlidir; temiz, duyarlı Anadolu insanı.

■ Başarının tek şartı var: İnsanı sevmek.

(W. Trangor)

Üniversitenin Meram Köyceğiz Mahallesi Akyokuş sırtlarında temeli 2012 yılı sonunda atılan ana yerleşkesinde çalışmalarda hız kazanarak devam ediyor. Yerleşkede her biri bin 700 metre kare alandan oluşan üç ana blok bulunuyor. Proje toplam 26 bin metre kare inşaat alanını içine alıyor. Meram’ın en yüksek kesiminde bulunan yerleşke Konya manzarasına sahiptir.. İhale alanı 8 bin metre kare projede, yerleşke için toplam 1 milyon metre kare alan ayrıldı.  Değişik mimari tarzla dikkat çeken binalar tamamlandığında öğretim üyeleri öğrenciler, geniş, ferah ve şehir manzaralı sınıflarda eğitim görecek.

Ana yerleşkedeki inşaat çalışmalarının tamamlamasıyla Üniversite bir açmazını da açmış olacak, kentin çeşitli yerlerine dağılan birimlerin bir araya gelmesi de sağlanacak.

   Planlı, programlı ve uyumlu bütünleşik bir çalışma düzeni sergileyen Prof. Dr. Şeker ile takım arkadaşlarını içtenlikle kutluyor, yeni  müjdeler beklediğimizi de iletmek istiyorum.

  ■ Başarı yolun sonu değil, kendisidir.

  ■ Başarı size gelmez, siz ona gideceksiniz. (Anonim)