2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi için Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ek Kontenjan Başvuruları Başlamıştır (08.08.2019)

Üniversitemiz Senatosunun aldığı karar gereği 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi için Pedagojik Formasyon sertifika programına on-line olarak;

08.08.2019 (saat 16:00) - 25.08.2019 (saat 23:59) tarihleri arasında EK KONTENJAN başvuruları alınacaktır.

Mağduriyet veya hak kaybı yaşamamak adına başvuru yapmadan önce lütfen tüm açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

16.07.2019-31.07.2019 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıran öğrencilerimizin ek kontenjan alımları ile ilgili herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

İlk alımlarda başvurusu olan ancak genel not ortalaması nedeniyle listelere giremeyen yada kesin kaydını yaptırmayan adaylar Ek Kontenjan alımlarında bölümlerine kontenjan ayrılması ve diğer başvuru şartlarını taşımaları durumunda yeniden başvuru yapabileceklerdir. İlk alımlarda yapılan başvurular Ek Kontenjanlar için geçerli değildir. Başvuru yapmak isteyen adayların yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Online başvurularda dikkat edimesi gereken hususlar:

- Başvurularınızı GMAİL adresi ile yapmanız gerekmektedir. Diğer mail uzantılarına başvuru şifresi gelmemektedir.

- Tüm bilgilerinizi Büyük harflerle giriniz.

Askerlik ve Çalışma bilgileri bölümünü doldurmanıza gerek yoktur.

- Fotoğraf kısmına vesikalık fotoğrafınızı düz şekilde yükleyiniz.

100 lük sistemde notu olan adayların, notlarını yayınlamış olduğumuz YÖK dönüşüm tablosuna göre 4'ük olarak girmeleri gerekmektedir.

- Diploma kısmına; mezun öğrenciler diplomalarını, okuyan öğrenciler öğrenci belgesini tarayıp veya resmini çekip yükleyeceklerdir.  Online başvurularda e-devlet belgeleri kabul edilecektir.

- Dikey geçiş ile (DGS) lisans programına geçen öğrenciler not ortalaması kısmına lisans genel not ortalamalarını ve sınav sonuçları ile ilgili sayfaya da DGS sonucunu ekleyeceklerdir.

-Sınavsız geçiş yapan adaylar ile sonuç belgelerini temin edemeyen adaylar yerleşme puanlarını 0 olarak gireceklerdir. Sınav bilgileri kısmı doldurulması zorunlu alan olduğu için belgesi olmayan adaylar bu kısma diploma yada öğrenci belgesi yükleyerek bir sonraki sayfaya geçmelidir. Lütfen ön lisans bilgilerinizi girmeyiniz.

- Özel yetenek sınavı ile üniversiteye giriş yapan adaylar (Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Grafik vb.) puan türlerinden en yüksek olanı gireceklerdir.

- Başvurunuzla ilgili bilgiler mailinize gelecektir. Online başvuru işleminden sonra adaylar sık sık mail adreslerinden kendi kayıtlarını takip etmek zorundadır. Gerekli düzeltmeleri verilen tarihlerde yapmayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

- Lisans bölümünüzün hangi alanda öğretmenlik yapacağını gösterir MEB 80 sayılı çizelgeyi ve başvuru şartlarını incelemeden başvuru yapmayınız.

Online başvuru linki 08.08.2019 Perşembe günü saat 16:00 da açılacak ve  25.08.2019 Pazar günü saat 23.59'da kapanacaktır.

Online başvurular bittikten sonra kesin kayıt listesi yayınlanmadan önce hatalı-eksik giriş yapan adayların listesi yayınlanacak ve bu adaylara 27.08.2019-29.08.2019 tarihleri arasında başvurularını dilekçe ile düzenleme hakkı verilecektir.

YÖK 4-100'lük not dönüşüm tablosu için tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı Atamaya Esas 80 Sayılı Çizelge - AĞUSTOS 2019 da güncellenmiştir

Başvuru Şartları için tıklayınız

Kontenjanlar için tıklayınız