Aile ve Gençlik UAM
28.10.2022

Aile Danışmanlığı Kursunu Tamamlayan Kursiyerler Belgelerini Aldı

 

Üniversitemiz Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Viyana Kardeşlik Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, Aile Danışmanlığı 2. Dönem Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

Viyana Kardeşlik Derneği’nde gerçekleşen sertifika programına Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Kardeşlik Derneği Başkanı Dr. Ahmet Akbulut, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı ve Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Birekul, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, kursiyerler ve davetliler katıldı.



Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, aile kurumunun günümüz dünyasındaki önemine vurgu yaparak, “Her türlü etkiden bizleri muhafaza edecek bir kurum olarak ailenin giderek fonksiyonunun yok edilmeye çalışıldığı bir dünyada ailemize sahip çıkmamız anlamında daha bilinçli olmalıyız” dedi.

Üniversite ve sivil toplum kuruluşları arasında yapılan iş birliği noktasında hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli ortaklıklar kurulduğunu belirten Rektör Zorlu, Viyana Kardeşlik Derneği ile yaptıkları iş birliği sayesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara akademik destek verdiklerini ve bu desteğin her geçen gün arttığını ifade etti.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nın yeni dönem işleyişi hakkında bilgiler veren Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Birekul ise, programın ilgi gördüğünü ve önemli bir ihtiyaca karşılık geldiğini söyledi.



Sertifika töreninde 3. dönem sertifika programı ile ilgili istişarelerde bulunuldu. Etkinlik, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerinin takdimi ile son buldu.