Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
13.03.2020

Üniversitemizde İstiklal Marşının Kabul Yıl Dönümü Kutlandı


Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Erol Güngör Konferans Salonunda İstiklal Marşının kabul yıl dönümü ve Mehmet Akif’i Anma Programı gerçekleşti.

AKEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Panelde Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ak ve AKEF Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Koçer sunumlarını yaptılar.

Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu konuşmasında İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif’in ne kadar önemli bir destan şairi olduğuna vurgu yaparak, programa katılan herkese teşekkür etti.

Doç. Dr. Murat Ak, konuşmasında İstiklal Marşının derinliği olan bir eser olduğunu hatırlatarak, eserin yazılış sürecine dair anekdotlar paylaştı. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı sürecine gelene kadar kaleme aldığı eserlerinden de bahseden AKİF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ak, Mehmet Akif’in geçmişten sürekli beslenen bir şair olduğunu da sözlerine ekledi.

AKEF Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Koçer ise, yakın tarihimizin en çok okunan şairlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andı. Koçer, Mehmet Akif’in her şart ve durumda milletiyle birlikte, milleti için hareket ettiğini ifade etti.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.