Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
03.12.2019

Fakültemizden Engellilerin Okul Terkini Önleme Eğitimi Projesi

Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından yürütülen Erasmus+ projesi ile engelli bireylerin eğitim gereksinimleri belirlenecek ve okul terkleri ile ilgili önleme ve izleme konusunda iyi uygulamalar analiz edilecek ve bir eğitim programı geliştirilecek.

 

İki yıl sürecek "ACADAS"-Alliance for inClusive Acknowledgement of eDucational meritS  ” isimli “2019-1-ES01-KA201-064237” numaralı Erasmus KA2 projesinin birinci toplantısı 13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Carballo kentinde gerçekleştirildi.  Avrupa Erasmus+ projesi kapsamında Türkiye, İspanya, İtalya, İrlanda, Yunanistan ve Hırvatistan’dan altı Avrupalı ​​ortağın katıldığı projede ilk gün Carballo Belediye meclisini ziyaretle başladı. Belediye başkanı Evencio Ferrero tarafından karşılanan proje katılımcıları belediye onur defterini imzaladılar ve Bölge Müzesi'ni ziyaret ederek Carballo ve Bergantiños'un temel özelliklerini hakkında bilgi edindiler.  Daha sonra gerçekleşen toplantılarda engelli bireylerin eğitime dahil edilmeleri konusunda ülkelerin durumları ve iyi örnekler paylaşıldı.

Toplantının ev sahipliği engelli bireylerin eğitimine yönelik uzun bir geçmişi olan Aspaber tarafından yapılan toplantının ikincisi fakültemiz ev sahipliğinde  19-20 Mart 2019 Konya’da gerçekleştirilecek. Yapılan çalışmalarda konu ile ilgili uluslararası farkındalık oluşturulacak ve proje kapsamında eğitim programı geliştirilerek ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimler gerçekleştirilecek. Fakültemiz eğitim programının geliştirilmesine öncülük edecek.